Over de stichting

Stichting Restart after Cancer is 23 februari 2018 opgericht door Harald en Yolanda Ernst. Niet alleen broer en zus maar ook beiden overwinnaars van én strijders tegen kanker.

Uit eigen ervaring weten Yolanda en Harald hoe kanker je leven totaal op z’n kop kan zetten en dat – hoe positief je ook ingesteld bent-  de extra druk die financiële onrust met zich meebrengt in de weg kan staan van een spoedig herstel.

‘Wanneer je als kankerpatiënt in de medische molen belandt, kom je gegarandeerd beren tegen op de weg, zeker ook op het gebied van financiële (on)zekerheid.  Lichamelijk en psychisch is er veel ondersteuning mogelijk. Op financieel vlak vreemd genoeg niet.  Welke valkuilen liggen op de loer? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe kun je die extra last wegnemen? Zo is het idee van Restart after Cancer ontstaan, met als doel het creëren van financiële rust’, aldus Yolanda.

Met ruime ervaring in de financiële sector, voorzien Yolanda en Harald de stichting van de benodigde expertise om gerichte ondersteuning te bieden.

De stichting verwerft inkomsten via meerdere kanalen, zoals sponsoring (acties), subsidies en periodieke of eenmalige giften van particulieren, bedrijven en instanties.  Stichting Restart after Cancer heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel.

Of iemand in aanmerking komt voor financiële ondersteuning en hoeveel de stichting kan bijdragen is afhankelijk van de aanvraag, het aantal lopende aanvragen en het beschikbare budget in de betreffende periode.